Małopolskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli Ośrodek w Krakowie oraz Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Krakowie serdecznie zapraszają dyrektorów, nauczycieli, pedagogów małopolskich przedszkoli, szkół podstawowych i ponadpodstawowych, pracowników placówek szkolno-wychowawczych oraz intendentów żywieniowych na konferencję hybrydową.
Celem konferencji jest podniesienie poziomu wiedzy nt. świadomej konsumpcji żywieniowej, świadomych decyzji zakupowych w oparciu o podstawy wiedzy z zakresu żywienia człowieka, czytania etykiet produktów spożywczych i znajomości zagadnienia żywności specjalnej.
Adresaci: nauczyciele szkół podstawowych, ponadpodstawowych i placówek oświatowo-wychowawczych
PROGRAM KONFERENCJI:
15:00-15:10 Otwarcie konferencji
lek. wet. Jarosław Foremny – Małopolski Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny
dr Łukasz Cieślik – Dyrektor Małopolskiego Centrum Doskonalenia Nauczycieli
15:10-16:10 Podstawy dietetyki
mgr inż. Urszula Zwierczyk – Instytut Zdrowia Publicznego, Uniwersytet Jagielloński – Collegium Medicum
16:10-17:10 Jak czytać etykiety produktów spożywczych?
dr inż. Piotr Pokrzywa – Kierownik Oddziału Higieny Żywności, Żywienia i Procesów Nauczania, Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Krakowie
17:10-18:10 Żywność specjalnego przeznaczenia a fortyfikacja żywności
dr hab. inż. Emilia Bernaś, prof. URK – Prezes Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności Oddział Małopolski, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
18:10-18:40 Jakość zdrowotna żywności w Małopolsce
dr inż. Piotr Pokrzywa – Kierownik Oddziału Higieny Żywności, Żywienia i Procesów Nauczania, Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Krakowie
18:40-18:50 Zakończenie konferencji
SERDECZNIE ZAPRASZAMY!
ZASADY REJESTRACJI I PŁATNOŚCI
ZAPISZ SIĘ na spotkanie online
ZAPISZ SIĘ na spotkanie stacjonarne w MCDN Kraków, Garbarska 1
Organizatorzy:
Patronat: