W żywieniu dzieci i młodzieży jedną z najważniejszych zasad jest regularne spożywanie posiłków, które prawidłowo skomponowane pod względem odżywczym są niezbędne do właściwego rozwoju organizmu oraz aktywności w szkole.
6 marca br. Małopolskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli Ośrodek w Tarnowie zaprasza wszystkich zainteresowanych nauczycieli na konferencje online „Zasady prawidłowego komponowania posiłków w diecie dzieci i młodzieży oraz wpływ aktywności fizycznej na rozwój chorób cywilizacyjnych wśród dzieci” prowadzoną przez Ewelinę Wojdak – dietetyk ze specjalnością Dietetyki Klinicznej. Ukończyła studia licencjackie i magisterskie na kierunku Dietetyka Kliniczna w Krakowskiej Wyższej Szkole Promocji Zdrowia w Krakowie, dodatkowo posiada liczne certyfikaty szkoleniowe z zakresu chorób jelit, chorób autoimmunologicznych, leczenia pacjentów nefrologicznych. Konferencję współprowadzić będą doradcy metodyczni: Małgorzata Ciukaj, dr Kinga Kusiak – Witek oraz Renata Polek.
W programie:
Program konferencji wrazi z możliwością zapisów
Międzynarodowe Centrum Targowo-Kongresowe EXPO Kraków, ul. Galicyjska 9. Wydarzenie zorganizowane wspólnie z małopolskimi uczelniami, instytutami naukowymi i branżowymi centrami umiejętności dla uczniów szkół ponadpodstawowych studentów/doktorantów oraz wszystkich osób dorosłych zainteresowanych rozwojem zawodowym.
Biznes i zarządzanie to przedmiot, który zastąpił w szkołach ponadpodstawowych podstawy przedsiębiorczości. W jego ramach uczniowie rozwijają kluczowe kompetencje przyszłości – współpracę, komunikację, kreatywność oraz innowacyjne podejście do wyzwań gospodarczych i społecznych.